Search

3 Aralık 2017 Pazar

Sıcak Yemekler
Fırın ve tencere yemekleri
Kıymalı bamya tarifiBamyaların tepelerini külah gibi sivri olacak şekilde tıraş edercesine kesip atalım. Ek olarak bazıları bamyaların altlarındaki sivri ucu da makasla kesip atar.
Fırında kızartılmış domates tarifiDomatesleri yıkayıp kurulayalım ya da suyunu iyice süzelim. Domatesleri yanlamasına ortasından kesip...
Fırında zeytinyağlı biber dolması tarifi Soğanları doğrayıp altın rengini alıncaya kadar biraz zeytinyağıyla kızartalım.
Etli kabak dolması tarifi Kabağın içini boşaltalım. Ancak boşalttığımız kabak içini atmazsak daha sonra mücver yapmak için kullanabiliriz.
Mücver tarifi Kabak dolması yapmak için kullandığımız dolmalık kabakların oyulmuş içlerini iyice rendeleyelim ya da et makinesinden geçirelim.
Etli kuru fasulye tarifi Bir gece evvelden suda ıslattığımız kuru fasulyelerin suyunu süzüp dökelim.
Piliçli beğendi tarifi 5 bardak su, kabukları ayıklanmış bütün küçük bir soğan, üstü kazınarak temizlenmiş 1 havuç...
Hünkar beğendi tarifi - Osmanlı yemekleri ustalık gösterileri Bir tencereye 5 çorba kaşığı tereyağı ile 1 kahve fincanı un konulduktan sonra hafif ateşte unu sarartmadan 3 dakika kadar kavuralım.
Etli Ayşekadın Fasulye tarifi Soğanları ince ince doğrayalım. Margarinle birlikte tencereye koyup kuvvetli ateşte 5 dakika kavuralım.
Mantarlı omlet nasıl yapılır Tavayı ileriye ve geriye sallayıp yumurtanın altının tavaya yapışmamasını sağlayalım.
Fırında kremalı patates tarifi Karışımı 250 derecede önceden ısıtmış olduğumuz fırına verelim. Kaşar peynir rendesi eriyip kızardığında fırından alıp servis yapalım.
Çılbır Tarifi Yumurtaların hepsini bu şekilde pişirdikten sonra, yoğurdumuzu çırpıp sarımsağı dövüp yoğurdumuza katalım.
Resimlerle bulgur köftesi tarifi (Resimli anlatım) 2 adet yumurtayı bir kaba kırıp içine bi tutam tuz atıp biraz su ilave ederek bir güzel çırpın.
Etli yaprak dolması tarifi Uzun zamandır yapmadığım, yapımı 1 saat, yemesi ise 5 dakika süren, damakların vazgeçilmez tadı yaprak dolmamızın tarifini sunacağım sizlere...
 
Çorbalar
Arpa şehriye çorbası tarifiBir tencereye 1,5 çorba kaşığı margarin ya da tereyağ koyup eritelim. Yağ iyice eriyince 1 çorba kaşığı un koyup pembeleşinceye kadar kavuralım.
Klasik yayla çorbası tarifiPorselen bir kaseye yumurtaları kıralım. Yumurtaları çırparken unu azar azar serpiştirerek çırpmakta olduğumuz yumurtaların içine katalım.
Kolay yayla çorbası tarifiBir tencereye yarım bardak yoğurt, 1 kaşık un, 1 kaşık nane, yarım limonun suyu ile yeteri kadar tuz koyalım.
Yoğurt çorbası tarifi Bir tencereye yoğurt ve yeteri kadar tuz koyalım. Tencereye koyduğumuz yoğurdu çırparken azar azar et suyu katalım.
Düğün çorbası tarifi İçine kemikleri, kabuğu soyulmuş bütün soğanı, üstü kazınıp yıkanmış bütün havucu, 8 bardak suyu ve yeteri kadar tuz koyalım.
Domatesli arpa şehriye çorbası tarifi Bir tencerenin içinde 1 çay kaşığı tereyağı ve 1 çay kaşığı sıvı yağı beraberce kısık ateşte eritelim.
Giresun Yöresine Ait Nefis Unlama Çorbası Evet, şimdi sizlere Giresun yöremizin nefis unlama çorbasının tarifini sunacağım.
Terbiyeli Yoğurt Çorbası Tarifi (8 Kişilik) Yapan: Esin Ergin Eveeet, kış aylarına girdiğimiz şu dönemde içinizi ısıtacak güzel bir çorbaya ne dersiniz?
 
Köfteler, Balık Yemekleri, Kümes Hayvanları ve Kavurma
Akçaabat köfte tarifi Maydanozu ince ince kıyalım. Soğanı, sarımsağı, ekmek içini elimizle iyice yoığuralım. Bir kabın içine soğan sarımsak ekmek karışımı ile kıyma, maydanoz, yumurta, tuz ve karabiberi koyup iyice yoğuralım.
Izgara köfte tarifi Barbekü yapımıMakineden iki defa geçirilmiş orta yağlı kıymaya 2 yumurta kıralım. Soğanın suyunu da kattıktan sonra on dakika kadar yoğurarak hepsini birbirine iyice yedirelim.
Urfa işi çiğ köfte tarifi - Ustalık gösterileri Bir tepsiye yaydığımız bulgurun kepeğini savurarak çıkaralım. Kuru soğanları ince ince kıyarak bir kaba koyalım.
Çoban kavurma tarifi Bir tencereye 1 kaşık margarin ya da tereyağı koyup kızdıralım, içine kuşbaşından ufak doğranmış et ilave edelim.
Hindi yahnisi tarifi Hindi parçalarını margarinle beraber tencereye koyalım. Kuvvetli ateşte arada bir karıştırarak sekiz dakika kızartalım.
Izgara köfte tarifi Soğanı ince ince doğradıktan sonra üzerine 1 tatlı kaşığı tuz serpelim. 10 dakika kadar ...
Ton balığı köftesi - Tuna patties tarifi Karışım soğuyunca üçgen biçiminde parçalara bölelim. Una, çırpılmış yumurtaya ve kurutulmuş ekmek tozuna buladıktan sonra ...
Resimlerle bulgur köftesi tarifi (Resimli anlatım) 2 adet yumurtayı bir kaba kırıp içine bi tutam tuz atıp biraz su ilave ederek bir güzel çırpın.
Balık köftesi ve balık kroket tarifi Ayıklanması gerekiyorsa kullanılacak balığı ayıklayalım. Balığın pullarını kazıyarak temizleyelim. Balığın içini çıkaralım, yüzgeçlerini ve başını keselim.
Hamsi böreği tarifi Unu yoğurma mermerine boşaltmalı. Ortasını çukurlaştırıp yumurtalardan birinin yarısını bir fincana ayırmalı
Ton balığı köftesi - Tuna patties tarifi Karışım soğuyunca üçgen biçiminde parçalara bölelim ve una çırpılmış yumurtaya ve kurutulmuş ekmek tozuna buladıktan sonra ...
Balık köftesi ve balık kroket tarifi Ayıklanması gerekiyorsa kullanılacak balığı ayıklayalım. Balığın pullarını kazıyarak temizleyelim. Balığın içini çıkaralım, yüzgeçlerini ve başını keselim.
 
Zeytinyağlılar
Zeytinyağlı kış türlüsü tarifiKerevizin kabuğunu tıraş edercesine yarım santim derinliğinde soyalım. Sonra bu kerevizleri ortadan ikiye bölüp içinde ...
Fırında zeytinyağlı biber dolması tarifi Soğanları doğrayıp altın rengini alıncaya kadar biraz zeytinyağıyla kızartalım.
Zeytinyağlı yer elması tarifiHavucun üstünü kazıyıp bol akar suda yıkayalım. Yuvarlak olarak doğrayalım. Soğanı ince ince doğradıktan sonra havuç dilimleriyle beraber tencereye koyalım.
Zeytinyağlı pırasa tarifi Pırasanın dış yapraklarını temizleyelim. Pırasanın yeşilliğinin üst kısmını kesip atalım. Pırasayı parmak uzunluğunda parçalara dilimleyelim.
Pilaki tarifi Fasulye pilakisi Fasulyeler, içinde 12 bardak kaynar su bulunan ateşteki tencereye boşaltılır.
 
Pilav ve makarna çeşitleri
 
Piliçli ve tavuklu pilav tarifi Pilav tarifleri Öncelikle, 2 bardak pirinç, 3 bardak tavuk suyu, yarım bardak margarin ya da tereyağı ve 2 çorba kaşığı tuzla bir pilav pişirelim.
Arpa şehriyeli pirinç pilavı tarifi Pilav tarifleri 1 kilo pirinci tencereye koyalım ve pirinçlerin hepsinin üzerini örtecek kadar ılık suyla dolduralım.
Bezelyeli Sebzeli Pilav Tarifi Üstüne buharı ve nemi alması için kuru ekmek koyun. Ekmekler nemi alıp yumuşayınca üstünden alın ve pilavın üzerine dereotu serpin
Napoli usulü İtalyan tipi makarna tarifi Sıfır numara olan bir paket makarnayı tuzlu suda haşlayalım. Makarnayı süzgecin içine aktarıp süzelim ve bol miktarda soğuk suyla ama çok kısa bir süre yıkayalım.
 
Börek ve hamur işi ve unlu mamuller
 
Ispanaklı kıvrım böreği tarifi Birer parmak genişliğinde yuvarlak dilimler halinde kesip tabağa yan yan ve birbirinin yarısına kadar üste gelecek şekilde dizelim.
Çapulcu böreği - Hazır yufkadan kabaklı börek tarifi 7-8 dakika civarı bir süre beraberce pişirelim. İçine yeteri kadar tuz karabiber...
Ispanaklı börek tarifi Tarif: Esin Ergin
Soğanı yağda kavuruyoruz. Kavurduktan sonra salçayı ilave ediyoruz, ardından doğranmış ıspanağı da ilave edip 10 dakika karıştırarak pişiriyoruz

Krep tarifi -Esin Ergin Tarif: Esin Ergin
Malzemenin kıvamı ne çok cıvık, ne de çok katı olmamalıdır. Yayvan bir tavayı ...

Poğaça tarifi - Poğaça nasıl yapılır (Resimli anlatım) İyice büyüttükten sonra parçalara bölüp resimdeki gibi saralım. Üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derecede ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirelim.
Patatesli çiçek ekmek tarifi Ekmeği soğuk fırına sürüp fırını 200 dereceye ayarlayalım. Üzeri kızarmaya başlayınca ısıyı 160 dereceye düşürelim.
Tatar böreği tarifi - Kırım usulü Hamuru ikiye bölüp top şeklinde yuvarlayın. Oklavayla ve arasına gerektikçe tuz serperek açabileceğiniz kadar ince ortalama 1-2 mm kalınlıkta bir yufka açın.
 
Tatlılar, kekler, pastalar, kurabiyeler
Tavuk göğsü / Kazandibi tarifiŞeker ve kemikleri çıkartılarak tel tel didiklediğimiz tavuğun göğüs etlerini süte ilave edelim.
Kolay tavuk göğsü tarifi (Diğer tarif)
Sakızlı muhallebi tarifiBir tencereye 7 bardak süt, bir bardaktan çeyrek fazla tozşeker ve bir buçuk çay kaşığı tuz koyarak ateşe oturtalım. Sıkıca bağlanmış bir tülbent parçasına ...
Antep fıstıklı çatlak kurabiye tarifi180 derece sıcaklıktaki fırına sürüp 8 dakika pişirelim. Antep fıstıklı çatlak kurabiyemiz hazır.
Hazır yufkadan fıstıklı baklava tarifi Hazır olarak aldığımız baklavalık yufkayı üst üste koyalım. Çok keskin bir bıçakla yufkaları 20 santim çapında bir tepsiye göre yuvarlak bir şekilde keselim.
Elmalı turta tarifi Unu bir tepsiye koyalım, ortasını çukurlaştıralım. Ceviz büyüklüğünde tereyağıyla tuzunu katalım. koyalım. Yarım saat kadar dinlendirelim.
Sütlü ekmek kadayıfı tarifi Ekmek kadayıfı muhallebici işi ekmek kadayıfında anlatıldığı gibi hazırlanmalı ama şerbet hazırlanırken su yerine süt kullanılmalı ve şekerle birlikte vanilya katılmalı.
Ekmek kadayıfı tarifi Ekmek kadayıfı iyice soğuyunca tam ortasından kenarlarına doğru keserek tatlıyı üçgenlere ayıralım.
Elma fırında Baked apples tarifi Elmaların kabuklarını soyalım, çekirdeklerini ve çekirdek yataklarını oyup çıkaralım.
Sütlaç tarifi sütlaç nasıl yapılır 1,5 kg. süte şeker katıp ocağa koyalım. Ocaktaki şekerli sütü telle, kevgirle ya da kaşık yardımıyla iyice karıştıralım.
Sünger Tatlısı tarifi | Nasıl Yapılır Yumurta ve şekeri bir güzel çırpıp üzerine yoğurt ekleyelim. Karışımı ...
Brownie Kurabiye tarifi Tarif: Esin Ergin
Kurabiyeler piştikten sonra soğuk şerbete batıralım ve bir kaba dizelim. Kalan şerbeti kurabiyelerin üzerine dökelim.

Cevizli elmalı kurabiye tarifi Hamur bezelerini teker teker açıp her bir parçayı uzun üçgen şeklinde keselim.
Kolay ve pratik çikolatalı yaş pasta tarifi | Nasıl yapılır 5 yumurta yarım bardaktan 1 parmak fazla şeker, 3 kaşık süt, vanilya, hamur tozu...
Mozaik pasta - piramit kek tarifi 4 çorba kaşığı şeker, 2 yumurta ve 2 kaşık tereyağı ya da margarini bir kaba koyup çırpalım...

Alman pastası tarifi Muhallebi arada kalsın. Kekin üstüne çikolatayı rendeleyelim veya pudra şekeri ...
Tarchy Tarifi Tarçınlı Rulo Nasıl Yapılır Hamurumuzu 2 ya da daha fazla eşit parçaya bölelim. Ben 3 eşit parçaya böldüm.
Kestaneli Rulo Kek ve Pasta Tarifi Kestaneleri haşlayıp kabuklarını soyalım. Kestaneleri ufalayalım ya da dövelim. Kakaolu muhallebiyi yaydığımız düzleştirilmiş hamurun üzerine serpelim.
Mantar Kurabiye tarifi Kakao haricindeki tüm malzemeyi beraberce yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler alıp avucunuzda yuvarlayın.
Yufkalı kadayıf sarması nasıl yapılır - Şerbetli tatlılar Dövülmüş cevizi ve fındığı da yufkanın üstüne sepin. Yufkanın altından üstüne doğru sararak rulo yapın.
İrmik tatlısı tarifi Tarif: Esin Ergin
İrmik, süt, şeker ve vanilyayı tencereye koyup orta ateşte koyulaşıp muhallebi kıvamına gelene kadar karıştıralım.

Tavuk göğsü tarifi Süt, un, şeker ve vanilyayı orta ateşte pişirelim. Topaklanmaması için sürekli karıştıralım. Koyulaşıp muhallebi kıvamına geldiğinde margarini katıp...
Bülbül yuvası tarifi - Özel tatlar ve ustalık gösterileri 2 Bu hamurun üstüne ıslak bir bez koyup 15 dakika dinlendirin. Sonra hamuru lüle gibi uzatın.
Şekerli kurabiye tarifi Malzemeleri güzelce karıştır kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğuruyoruz.
Elmalı kurabiye tarifi ve resimleri Hamuru için, tereyağı, yoğurdu, yumurtayı koyup karıştırıyoruz.
Cevizli top kek tarifi - Esin ERGİN Sizlere bugün, yapımı kolay, kısa sürede hazırlanabilen fakat çok da lezzetli olan bir kek tarifi sunacağım.
Brownie - Islak kek Tarifi Fırınınızı önceden 175 dereceye ısıtın. 23, 33 cm büyüklüğünde dikdörtgen ya da yuvarlak kek kalıbını ya da bor camı yağlayıp...
 
Turşu, salata ve mezeler
 
Çoban salatası tarifi - Salade du Berger Salatalıkların kabuklarını soyduktan sonra bunları 1,5-2 santimlik parçalara doğrayalım.
Humus tarifi - Hatay yemekleri, mezeler Nohutlar piştikten sonra kabuklarını ayıklayalım ve içleri havanda dövelim ya da makineden geçirelim.
Cacık tarifi Hıyarların kabukları soyulduktan sonra bir kaseye çentilircesine ufak ufak doğrayalım. Üstlerine tuz serptikten sonra kaseyi bir kenara bırakalım.
Pazı salatası tarifi Kavrulmuş pazı, soğan ve havucun üstüne maydanoz dilimleyip kısa bir süre daha kavuralım.
Patates Salatası nasıl yapılır Tarif: Esin Ergin
Patatesleri haşladıktan sonra küp küp kesip ayrı bir kaba koyalım. Ardından domatesleri küp küp kesip süzülmesi için süzgece alalım

Tarif: Esin Ergin
350gr. Yağlı yumuşak beyaz peynir, 1,5 su bardağı dövülmüş fındık, 1,5 yemek kaşığı salça, 1 tatlı kaşığı kırmızı biber, Yarım çay bardağı zeytinyağı
Karadeniz yöresinin turşu kavurması tarifi Sizlere kışın sofralarımızın vazgeçilmez yiyeceklerinden biri olan nefis turşularımızın bir de kavrulmuşunu tattırmak istedim...
 
Şifalı bitkiler ve içecekler
Kiraz şerbeti tarifi Misafir geldi ne ikram edeceğim diye düşünüyor ve eliniz ayağınız birbirine mi dolaşıyor. O zaman işte tarif
Zeynep usulü bitki çayı Zeynep Sertkaya Önce basit tarifimize, sonra da tarifimizde yer alan bitkilerin faydalarına bir göz atalım.
Kış geldi , hastalıklar arttı Esin Ergin Hepimiz biliriz ki kışın başladığı an hastalıklar başlar ve ben çok faydasını gördüğüm bir şeyi sizlerle paylaşmak istedim
 
Önceki yemekler
Yemek tarifleri
Şirin Gurme Blog rehberi - Blog tanıtımları
   
Haber  
Yaban mersini, elma ve üzüm tip 2 diyabet riskini azaltıyor Amerika Birleşik Devletleri (ABD)de yapılan bir araştırmaya göre yaban mersini, elma ve üzüm yemek tip 2 diyabet hastalığına karşı koruyucu bir direnç gücü kazandırıyor.
Yemek kültürü beceriksiz aşçıların omuzlarında yükseliyor York Üniversitesi’nden Hayley Saul, taş devri insanının beslenme alışkanlıkları üzerine yapılan çalışmaların beceriksiz aşçılar sayesinde ilerleyebildiğini açıkladı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder