tag:blogger.com,1999:blog-79810241422469764312024-03-13T10:23:29.525-07:00Yemeksel Tarif SitesiUnknownnoreply@blogger.comBlogger2125tag:blogger.com,1999:blog-7981024142246976431.post-89492221685251717022017-12-03T04:27:00.001-08:002017-12-03T04:36:53.125-08:00<div align="center">
<div align="center">
<table border="0" cellspacing="1" id="table1080" style="width: 100%px;">
<tbody>
<tr>
<td valign="top">
<div align="left">
<table border="0" id="table1083">
<tbody>
<tr>
<td valign="top">
<div align="center">
<table border="0" id="table1084" style="width: 100%px;">
<tbody>
<tr>
<td><b>
<span style="font-family: Arial; font-size: large;">
Sıcak Yemekler</span></b></td>
</tr>
<tr>
<td><b>
<span style="font-family: Arial; font-size: large;">
Fırın ve tencere yemekleri</span></b></td>
</tr>
<tr>
<td>
<span style="font-family: Arial; font-size: large;">
<a href="http://sirin-gurme.grafiksaati.org/84.html">
Kıymalı
bamya tarifi</a></span><span style="font-family: Arial; font-size: large;">Bamyaların tepelerini
külah gibi sivri olacak şekilde tıraş edercesine kesip atalım. Ek olarak
bazıları bamyaların altlarındaki sivri ucu da makasla kesip atar. </span></td>
</tr>
<tr>
<td>
<span style="font-family: Arial; font-size: large;">
<a href="http://sirin-gurme.grafiksaati.org/82.html">
Fırında
kızartılmış domates tarifi</a></span><span style="font-family: Arial; font-size: large;">Domatesleri
yıkayıp kurulayalım ya da suyunu iyice süzelim. Domatesleri yanlamasına
ortasından kesip...</span></td>
</tr>
<tr>
<td>
<span style="font-family: Arial; font-size: large;">
<a href="http://sirin-gurme.grafiksaati.org/81.html">
Fırında
zeytinyağlı biber dolması tarifi</a></span><span style="font-family: Arial; font-size: large;">
Soğanları doğrayıp altın rengini alıncaya kadar biraz zeytinyağıyla kızartalım.</span></td>
</tr>
<tr>
<td>
<span style="font-family: Arial; font-size: large;">
<a href="http://sirin-gurme.grafiksaati.org/72.html">
Etli
kabak dolması tarifi</a></span>
<span style="font-family: Arial; font-size: large;">
Kabağın içini boşaltalım. Ancak
boşalttığımız kabak içini atmazsak
daha sonra
<a href="http://sirin-gurme.grafiksaati.org/71.html" target="_blank">
mücver</a> yapmak için kullanabiliriz.</span><br />
</td>
</tr>
<tr>
<td>
<span style="font-family: Arial; font-size: large;">
<a href="http://sirin-gurme.grafiksaati.org/71.html">
Mücver
tarifi</a></span>
<span style="font-family: Arial; font-size: large;">
<a href="http://sirin-gurme.grafiksaati.org/72.html" target="_blank">
Kabak dolması</a> yapmak için
kullandığımız dolmalık kabakların
oyulmuş içlerini iyice rendeleyelim
ya da et makinesinden geçirelim.
</span><br />
</td>
</tr>
<tr>
<td>
<span style="font-family: Arial; font-size: large;">
<a href="http://sirin-gurme.grafiksaati.org/62.html">
Etli
kuru fasulye tarifi</a></span>
<span style="font-family: Arial; font-size: large;">
Bir gece evvelden suda ıslattığımız
kuru fasulyelerin suyunu süzüp
dökelim. </span><br />
</td>
</tr>
<tr>
<td>
<span style="font-family: Arial; font-size: large;">
<a href="http://sirin-gurme.grafiksaati.org/59.html">
Piliçli
beğendi tarifi</a></span>
<span style="font-family: Arial; font-size: large;">
5 bardak su, kabukları ayıklanmış
bütün küçük bir soğan, üstü
kazınarak temizlenmiş 1 havuç...</span><br />
</td>
</tr>
<tr>
<td>
<span style="font-family: Arial; font-size: large;">
<a href="http://sirin-gurme.grafiksaati.org/58.html">
Hünkar
beğendi tarifi - Osmanlı yemekleri
ustalık gösterileri</a></span>
<span style="font-family: Arial; font-size: large;">
Bir tencereye 5 çorba kaşığı
tereyağı ile 1 kahve fincanı
un konulduktan sonra hafif ateşte
unu sarartmadan 3 dakika kadar
kavuralım.</span><br />
</td>
</tr>
<tr>
<td>
<span style="font-family: Arial; font-size: large;">
<a href="http://sirin-gurme.grafiksaati.org/49.html">
Etli
Ayşekadın Fasulye tarifi</a></span>
<span style="font-family: Arial; font-size: large;">
Soğanları ince ince doğrayalım.
Margarinle birlikte tencereye
koyup kuvvetli ateşte 5 dakika
kavuralım.</span><br />
</td>
</tr>
<tr>
<td>
<span style="font-family: Arial; font-size: large;">
<a href="http://sirin-gurme.grafiksaati.org/39.html">
Mantarlı
omlet nasıl yapılır</a></span>
<span style="font-family: Arial; font-size: large;">
Tavayı ileriye ve geriye sallayıp
yumurtanın altının tavaya yapışmamasını
sağlayalım.</span><br />
</td>
</tr>
<tr>
<td>
<span style="font-family: Arial; font-size: large;">
<a href="http://sirin-gurme.grafiksaati.org/37.html">
Fırında
kremalı patates tarifi</a></span>
<span style="font-family: Arial; font-size: large;">
Karışımı 250 derecede önceden
ısıtmış olduğumuz fırına verelim.
Kaşar peynir rendesi eriyip
kızardığında fırından alıp servis
yapalım.</span><br />
</td>
</tr>
<tr>
<td>
<span style="font-family: Arial; font-size: large;">
<a href="http://sirin-gurme.grafiksaati.org/25.html">
Çılbır
Tarifi</a></span>
<span style="font-family: Arial; font-size: large;">
Yumurtaların hepsini bu şekilde
pişirdikten sonra, yoğurdumuzu
çırpıp sarımsağı dövüp yoğurdumuza
katalım.</span><br />
</td>
</tr>
<tr>
<td>
<span style="font-family: Arial; font-size: large;">
<a href="http://sirin-gurme.grafiksaati.org/24.html">
Resimlerle
bulgur köftesi tarifi</a> (Resimli
anlatım)</span>
<span style="font-family: Arial; font-size: large;">
2 adet yumurtayı bir kaba kırıp
içine bi tutam tuz atıp biraz
su ilave ederek bir güzel çırpın.
</span><br />
</td>
</tr>
<tr>
<td>
<span style="font-family: Arial; font-size: large;">
<a href="http://sirin-gurme.grafiksaati.org/14.html">
Etli
yaprak dolması tarifi</a></span>
<span style="font-family: Arial; font-size: large;">
Uzun zamandır yapmadığım, yapımı
1 saat, yemesi ise 5 dakika
süren, damakların vazgeçilmez
tadı yaprak dolmamızın tarifini
sunacağım sizlere...</span><br />
</td>
</tr>
<tr>
<td> </td>
</tr>
<tr>
<td><b>
<span style="font-family: Arial; font-size: large;">
Çorbalar</span></b></td>
</tr>
<tr>
<td>
<a href="http://sirin-gurme.grafiksaati.org/90.html"><span style="font-family: Arial; font-size: large;">Arpa
şehriye çorbası tarifi</span></a><span style="font-family: Arial; font-size: large;">Bir tencereye
1,5 çorba kaşığı margarin ya da tereyağ koyup eritelim. Yağ iyice eriyince 1
çorba kaşığı un koyup pembeleşinceye kadar kavuralım.</span></td>
</tr>
<tr>
<td>
<span style="font-family: Arial; font-size: large;">
<a href="http://sirin-gurme.grafiksaati.org/88.html">
Klasik
yayla çorbası tarifi</a></span><span style="font-family: Arial; font-size: large;">Porselen bir
kaseye yumurtaları kıralım. Yumurtaları çırparken unu azar azar serpiştirerek
çırpmakta olduğumuz yumurtaların içine katalım.</span></td>
</tr>
<tr>
<td>
<span style="font-family: Arial; font-size: large;">
<a href="http://sirin-gurme.grafiksaati.org/83.html">
Kolay yayla
çorbası tarifi</a></span><span style="font-family: Arial; font-size: large;">Bir tencereye yarım
bardak yoğurt, 1 kaşık un, 1 kaşık nane, yarım limonun suyu ile yeteri kadar tuz
koyalım.</span></td>
</tr>
<tr>
<td>
<a href="http://sirin-gurme.grafiksaati.org/63.html">
<span style="font-family: Arial; font-size: large;">
Yoğurt
çorbası tarifi</span></a>
<span style="font-family: Arial; font-size: large;">
Bir tencereye yoğurt ve yeteri
kadar tuz koyalım. Tencereye
koyduğumuz yoğurdu çırparken
azar azar et suyu katalım.</span><br />
</td>
</tr>
<tr>
<td>
<span style="font-family: Arial; font-size: large;">
<a href="http://sirin-gurme.grafiksaati.org/60.html">
Düğün
çorbası tarifi</a></span>
<span style="font-family: Arial; font-size: large;">
İçine kemikleri, kabuğu soyulmuş
bütün soğanı, üstü kazınıp yıkanmış
bütün havucu, 8 bardak suyu
ve yeteri kadar tuz koyalım.</span><br />
</td>
</tr>
<tr>
<td>
<a href="http://sirin-gurme.grafiksaati.org/45.html">
<span style="font-family: Arial; font-size: large;">
Domatesli
arpa şehriye çorbası tarifi</span></a>
<span style="font-family: Arial; font-size: large;">
Bir tencerenin içinde 1 çay
kaşığı tereyağı ve 1 çay kaşığı
sıvı yağı beraberce kısık ateşte
eritelim. </span><br />
</td>
</tr>
<tr>
<td>
<span style="font-family: Arial; font-size: large;">
<a href="http://sirin-gurme.grafiksaati.org/13.html">
Giresun
Yöresine Ait Nefis Unlama Çorbası</a></span>
<span style="font-family: Arial; font-size: large;">
Evet, şimdi sizlere Giresun
yöremizin nefis unlama çorbasının
tarifini sunacağım.</span><br />
</td>
</tr>
<tr>
<td>
<span style="font-family: Arial; font-size: large;">
<a href="http://sirin-gurme.grafiksaati.org/9.html">
Terbiyeli
Yoğurt Çorbası Tarifi (8 Kişilik)</a>
Yapan: Esin Ergin</span>
<span style="font-family: Arial; font-size: large;">
Eveeet, kış aylarına girdiğimiz
şu dönemde içinizi ısıtacak
güzel bir çorbaya ne dersiniz?</span><br />
</td>
</tr>
<tr>
<td> </td>
</tr>
<tr>
<td><b>
<span style="font-family: Arial; font-size: large;">
Köfteler, Balık Yemekleri, Kümes Hayvanları
ve Kavurma</span></b></td>
</tr>
<tr>
<td>
<span style="font-family: Arial; font-size: large;">
<a href="http://sirin-gurme.grafiksaati.org/89.html">
Akçaabat köfte tarifi</a></span>
<span style="font-family: Arial; font-size: large;">Maydanozu ince ince kıyalım. Soğanı, sarımsağı,
ekmek içini elimizle iyice yoığuralım. Bir kabın içine soğan sarımsak ekmek
karışımı ile kıyma, maydanoz, yumurta, tuz ve karabiberi koyup iyice yoğuralım.</span></td>
</tr>
<tr>
<td>
<span style="font-family: Arial; font-size: large;">
<a href="http://sirin-gurme.grafiksaati.org/77.html">
Izgara
köfte tarifi Barbekü yapımı</a></span><span style="font-family: Arial; font-size: large;">Makineden
iki defa geçirilmiş orta yağlı kıymaya 2 yumurta kıralım. Soğanın suyunu da
kattıktan sonra on dakika kadar yoğurarak hepsini birbirine iyice yedirelim.</span></td>
</tr>
<tr>
<td>
<span style="font-family: Arial; font-size: large;">
<a href="http://sirin-gurme.grafiksaati.org/73.html">
Urfa
işi çiğ köfte tarifi - Ustalık
gösterileri</a></span>
<span style="font-family: Arial; font-size: large;">
Bir tepsiye yaydığımız bulgurun
kepeğini savurarak çıkaralım.
Kuru soğanları ince ince kıyarak
bir kaba koyalım. </span>
<br />
</td>
</tr>
<tr>
<td>
<span style="font-family: Arial; font-size: large;">
<a href="http://sirin-gurme.grafiksaati.org/66.html">
Çoban
kavurma tarifi</a></span>
<span style="font-family: Arial; font-size: large;">
Bir tencereye 1 kaşık margarin
ya da tereyağı koyup kızdıralım,
içine kuşbaşından ufak doğranmış
et ilave edelim.</span><br />
</td>
</tr>
<tr>
<td>
<span style="font-family: Arial; font-size: large;">
<a href="http://sirin-gurme.grafiksaati.org/61.html">
Hindi
yahnisi tarifi</a></span>
<span style="font-family: Arial; font-size: large;">
Hindi parçalarını margarinle
beraber tencereye koyalım. Kuvvetli
ateşte arada bir karıştırarak
sekiz dakika kızartalım.
</span><br />
</td>
</tr>
<tr>
<td>
<span style="font-family: Arial; font-size: large;">
<a href="http://sirin-gurme.grafiksaati.org/56.html">
Izgara
köfte tarifi</a></span>
<span style="font-family: Arial; font-size: large;">
Soğanı ince ince doğradıktan
sonra üzerine 1 tatlı kaşığı
tuz serpelim. 10 dakika kadar
...</span><br />
</td>
</tr>
<tr>
<td>
<span style="font-family: Arial; font-size: large;">
<a href="http://sirin-gurme.grafiksaati.org/55.html">
Ton
balığı köftesi - Tuna patties
tarifi</a></span>
<span style="font-family: Arial; font-size: large;">
Karışım soğuyunca üçgen biçiminde
parçalara bölelim. Una, çırpılmış
yumurtaya ve kurutulmuş ekmek
tozuna buladıktan sonra ...</span><br />
</td>
</tr>
<tr>
<td>
<span style="font-family: Arial; font-size: large;">
<a href="http://sirin-gurme.grafiksaati.org/24.html">
Resimlerle
bulgur köftesi tarifi</a> (Resimli
anlatım)</span>
<span style="font-family: Arial; font-size: large;">
2 adet yumurtayı bir kaba kırıp
içine bi tutam tuz atıp biraz
su ilave ederek bir güzel çırpın.
</span><br />
</td>
</tr>
<tr>
<td>
<span style="font-family: Arial; font-size: large;">
<a href="http://sirin-gurme.grafiksaati.org/54.html">
Balık
köftesi ve balık kroket tarifi</a></span>
<span style="font-family: Arial; font-size: large;">
Ayıklanması gerekiyorsa kullanılacak
balığı ayıklayalım. Balığın
pullarını kazıyarak temizleyelim.
Balığın içini çıkaralım, yüzgeçlerini
ve başını keselim.</span><br />
</td>
</tr>
<tr>
<td>
<span style="font-family: Arial; font-size: large;">
<a href="http://sirin-gurme.grafiksaati.org/18.html">
Hamsi
böreği tarifi</a></span>
<span style="font-family: Arial; font-size: large;">
Unu yoğurma mermerine boşaltmalı.
Ortasını çukurlaştırıp yumurtalardan
birinin yarısını bir fincana
ayırmalı</span><br />
</td>
</tr>
<tr>
<td>
<span style="font-family: Arial; font-size: large;">
<a href="http://sirin-gurme.grafiksaati.org/55.html">
Ton
balığı köftesi - Tuna patties
tarifi</a></span>
<span style="font-family: Arial; font-size: large;">
Karışım soğuyunca üçgen biçiminde
parçalara bölelim ve una çırpılmış
yumurtaya ve kurutulmuş ekmek
tozuna buladıktan sonra ...</span><br />
</td>
</tr>
<tr>
<td>
<span style="font-family: Arial; font-size: large;">
<a href="http://sirin-gurme.grafiksaati.org/54.html">
Balık
köftesi ve balık kroket tarifi</a></span>
<span style="font-family: Arial; font-size: large;">
Ayıklanması gerekiyorsa kullanılacak
balığı ayıklayalım. Balığın
pullarını kazıyarak temizleyelim.
Balığın içini çıkaralım, yüzgeçlerini
ve başını keselim.</span><br />
</td>
</tr>
<tr>
<td> </td>
</tr>
<tr>
<td><b>
<span style="font-family: Arial; font-size: large;">
Zeytinyağlılar</span></b></td>
</tr>
<tr>
<td>
<span style="font-family: Arial; font-size: large;">
<a href="http://sirin-gurme.grafiksaati.org/85.html">
Zeytinyağlı
kış türlüsü tarifi</a></span><span style="font-family: Arial; font-size: large;">Kerevizin kabuğunu
tıraş edercesine yarım santim derinliğinde soyalım. Sonra bu kerevizleri ortadan
ikiye bölüp içinde ...</span></td>
</tr>
<tr>
<td>
<span style="font-family: Arial; font-size: large;">
<a href="http://sirin-gurme.grafiksaati.org/81.html">
Fırında
zeytinyağlı biber dolması tarifi</a></span><span style="font-family: Arial; font-size: large;">
Soğanları doğrayıp altın rengini alıncaya kadar biraz zeytinyağıyla kızartalım.</span></td>
</tr>
<tr>
<td>
<span style="font-family: Arial; font-size: large;">
<a href="http://sirin-gurme.grafiksaati.org/76.html">
Zeytinyağlı
yer elması tarifi</a></span><span style="font-family: Arial; font-size: large;">Havucun üstünü
kazıyıp bol akar suda yıkayalım. Yuvarlak olarak doğrayalım. Soğanı ince ince
doğradıktan sonra havuç dilimleriyle beraber tencereye koyalım.</span></td>
</tr>
<tr>
<td>
<span style="font-family: Arial; font-size: large;">
<a href="http://sirin-gurme.grafiksaati.org/53.html">
Zeytinyağlı
pırasa tarifi</a></span>
<span style="font-family: Arial; font-size: large;">
Pırasanın dış yapraklarını temizleyelim.
Pırasanın yeşilliğinin üst kısmını
kesip atalım. Pırasayı parmak
uzunluğunda parçalara dilimleyelim.</span><br />
</td>
</tr>
<tr>
<td>
<span style="font-family: Arial; font-size: large;">
<a href="http://sirin-gurme.grafiksaati.org/50.html">
Pilaki
tarifi Fasulye pilakisi</a></span>
<span style="font-family: Arial; font-size: large;">
Fasulyeler, içinde 12 bardak
kaynar su bulunan ateşteki tencereye
boşaltılır. </span><br />
</td>
</tr>
<tr>
<td> </td>
</tr>
<tr>
<td><b>
<span style="font-family: Arial; font-size: large;">
Pilav ve makarna çeşitleri</span></b></td>
</tr>
<tr>
<td><span style="font-size: large;">
</span>
</td>
</tr>
<tr>
<td>
<span style="font-family: Arial; font-size: large;">
<a href="http://sirin-gurme.grafiksaati.org/75.html">
Piliçli
ve tavuklu pilav tarifi Pilav
tarifleri</a></span>
<span style="font-family: Arial; font-size: large;">
Öncelikle, 2 bardak pirinç,
3 bardak tavuk suyu, yarım bardak
margarin ya da tereyağı ve 2
çorba kaşığı tuzla bir
<a href="http://sirin-gurme.grafiksaati.org/74.html" target="_blank">
pilav pişirelim</a>.</span><br />
</td>
</tr>
<tr>
<td>
<span style="font-family: Arial; font-size: large;">
<a href="http://sirin-gurme.grafiksaati.org/74.html">
Arpa
şehriyeli pirinç pilavı tarifi
Pilav tarifleri</a></span>
<span style="font-family: Arial; font-size: large;">
1 kilo pirinci tencereye koyalım
ve pirinçlerin hepsinin üzerini
örtecek kadar ılık suyla dolduralım.
</span><br />
</td>
</tr>
<tr>
<td>
<span style="font-family: Arial; font-size: large;">
<a href="http://sirin-gurme.grafiksaati.org/33.html">
Bezelyeli
Sebzeli Pilav Tarifi</a></span>
<span style="font-family: Arial; font-size: large;">
Üstüne buharı ve nemi alması
için kuru ekmek koyun. Ekmekler
nemi alıp yumuşayınca üstünden
alın ve pilavın üzerine dereotu
serpin</span><br />
</td>
</tr>
<tr>
<td>
<span style="font-family: Arial; font-size: large;">
<a href="http://sirin-gurme.grafiksaati.org/70.html">
Napoli
usulü İtalyan tipi makarna tarifi</a></span>
<span style="font-family: Arial; font-size: large;">
Sıfır numara olan bir paket
makarnayı tuzlu suda haşlayalım.
Makarnayı süzgecin içine aktarıp
süzelim ve bol miktarda soğuk
suyla ama çok kısa bir süre
yıkayalım.</span><br />
</td>
</tr>
<tr>
<td> </td>
</tr>
<tr>
<td><b>
<span style="font-family: Arial; font-size: large;">
Börek ve hamur işi ve unlu mamuller</span></b></td>
</tr>
<tr>
<td> </td>
</tr>
<tr>
<td>
<span style="font-family: Arial; font-size: large;">
<a href="http://sirin-gurme.grafiksaati.org/57.html">
Ispanaklı
kıvrım böreği tarifi</a></span>
<span style="font-family: Arial; font-size: large;">
Birer parmak genişliğinde yuvarlak
dilimler halinde kesip tabağa
yan yan ve birbirinin yarısına
kadar üste gelecek şekilde dizelim.</span><br />
</td>
</tr>
<tr>
<td>
<span style="font-family: Arial; font-size: large;">
<a href="http://sirin-gurme.grafiksaati.org/48.html">
Çapulcu
böreği - Hazır yufkadan kabaklı
börek tarifi</a></span>
<span style="font-family: Arial; font-size: large;">
7-8 dakika civarı bir süre beraberce
pişirelim. İçine yeteri kadar
tuz karabiber...</span><br />
</td>
</tr>
<tr>
<td>
<span style="font-family: Arial; font-size: large;">
<a href="http://sirin-gurme.grafiksaati.org/27.html">
Ispanaklı
börek tarifi</a></span>
<span style="font-family: Arial; font-size: large;">
<span style="color: grey;">Tarif:
Esin Ergin</span><br />
Soğanı yağda kavuruyoruz. Kavurduktan
sonra salçayı ilave ediyoruz,
ardından doğranmış ıspanağı
da ilave edip 10 dakika karıştırarak
pişiriyoruz</span><br />
</td>
</tr>
<tr>
<td>
<span style="font-family: Arial; font-size: large;">
<a href="http://sirin-gurme.grafiksaati.org/26.html">
Krep
tarifi -Esin Ergin</a></span>
<span style="color: grey; font-family: Arial; font-size: large;">
Tarif: Esin Ergin</span><span style="font-family: Arial; font-size: large;"><br />
Malzemenin kıvamı ne çok cıvık,
ne de çok katı olmamalıdır.
Yayvan bir tavayı ...</span><br />
</td>
</tr>
<tr>
<td>
<span style="font-family: Arial; font-size: large;">
<a href="http://sirin-gurme.grafiksaati.org/23.html">
Poğaça
tarifi - Poğaça nasıl yapılır</a>
(Resimli anlatım)</span>
<span style="font-family: Arial; font-size: large;">
İyice büyüttükten sonra parçalara
bölüp resimdeki gibi saralım.
Üzerine yumurta sarısı sürüp
180 derecede ısıtılmış fırında
kızarıncaya kadar pişirelim.</span><br />
</td>
</tr>
<tr>
<td>
<span style="font-family: Arial; font-size: large;">
<a href="http://sirin-gurme.grafiksaati.org/19.html">
Patatesli
çiçek ekmek tarifi</a></span>
<span style="font-family: Arial; font-size: large;">
Ekmeği soğuk fırına sürüp fırını
200 dereceye ayarlayalım. Üzeri
kızarmaya başlayınca ısıyı 160
dereceye düşürelim.</span><br />
</td>
</tr>
<tr>
<td>
<span style="font-family: Arial; font-size: large;">
<a href="http://sirin-gurme.grafiksaati.org/17.html">
Tatar
böreği tarifi</a> - Kırım usulü</span>
<span style="font-family: Arial; font-size: large;">
Hamuru ikiye bölüp top şeklinde
yuvarlayın. Oklavayla ve arasına
gerektikçe tuz serperek açabileceğiniz
kadar ince ortalama 1-2 mm kalınlıkta
bir yufka açın.</span><br />
</td>
</tr>
<tr>
<td> </td>
</tr>
<tr>
<td><b>
<span style="font-family: Arial; font-size: large;">
Tatlılar, kekler, pastalar,
kurabiyeler</span></b></td>
</tr>
<tr>
<td>
<span style="font-family: Arial; font-size: large;">
<a href="http://sirin-gurme.grafiksaati.org/87.html">
Tavuk
göğsü / Kazandibi tarifi</a></span><span style="font-family: Arial; font-size: large;">Şeker ve
kemikleri çıkartılarak tel tel didiklediğimiz tavuğun göğüs etlerini süte ilave edelim.
<br />
<a href="http://sirin-gurme.grafiksaati.org/22.html" target="_blank">Kolay tavuk
göğsü tarifi</a> (Diğer tarif)</span></td>
</tr>
<tr>
<td>
<span style="font-family: Arial; font-size: large;">
<a href="http://sirin-gurme.grafiksaati.org/86.html">
Sakızlı
muhallebi tarifi</a></span><span style="font-family: Arial; font-size: large;">Bir tencereye 7 bardak
süt, bir bardaktan çeyrek fazla tozşeker ve bir buçuk çay kaşığı tuz koyarak
ateşe oturtalım. Sıkıca bağlanmış bir tülbent parçasına ...</span></td>
</tr>
<tr>
<td>
<span style="font-family: Arial; font-size: large;">
<a href="http://sirin-gurme.grafiksaati.org/78.html">
Antep
fıstıklı çatlak kurabiye tarifi</a></span><span style="font-family: Arial; font-size: large;">180
derece sıcaklıktaki fırına sürüp 8 dakika pişirelim. Antep fıstıklı çatlak
kurabiyemiz hazır.</span></td>
</tr>
<tr>
<td>
<span style="font-family: Arial; font-size: large;">
<a href="http://sirin-gurme.grafiksaati.org/69.html">
Hazır
yufkadan fıstıklı baklava tarifi</a></span>
<span style="font-family: Arial; font-size: large;">
Hazır olarak aldığımız baklavalık
yufkayı üst üste koyalım. Çok
keskin bir bıçakla yufkaları
20 santim çapında bir tepsiye
göre yuvarlak bir şekilde keselim.</span><br />
</td>
</tr>
<tr>
<td>
<span style="font-family: Arial; font-size: large;">
<a href="http://sirin-gurme.grafiksaati.org/68.html">
Elmalı
turta tarifi</a></span>
<span style="font-family: Arial; font-size: large;">
Unu bir tepsiye koyalım, ortasını
çukurlaştıralım. Ceviz büyüklüğünde
tereyağıyla tuzunu katalım.
koyalım. Yarım saat kadar dinlendirelim.</span><br />
</td>
</tr>
<tr>
<td>
<span style="font-family: Arial; font-size: large;">
<a href="http://sirin-gurme.grafiksaati.org/65.html">
Sütlü
ekmek kadayıfı tarifi</a></span>
<span style="font-family: Arial; font-size: large;">
Ekmek kadayıfı
<a href="http://sirin-gurme.grafiksaati.org/65.html" target="_blank">
muhallebici işi ekmek kadayıfında
anlatıldığı gibi</a> hazırlanmalı
ama şerbet hazırlanırken su
yerine süt kullanılmalı ve şekerle
birlikte vanilya katılmalı.</span><br />
</td>
</tr>
<tr>
<td>
<a href="http://sirin-gurme.grafiksaati.org/64.html">
<span style="font-family: Arial; font-size: large;">
Ekmek
kadayıfı tarifi</span></a>
<span style="font-family: Arial; font-size: large;">
Ekmek kadayıfı iyice soğuyunca
tam ortasından kenarlarına doğru
keserek tatlıyı üçgenlere ayıralım.</span><br />
</td>
</tr>
<tr>
<td>
<span style="font-family: Arial; font-size: large;">
<a href="http://sirin-gurme.grafiksaati.org/52.html">
Elma
fırında Baked apples tarifi</a></span>
<span style="font-family: Arial; font-size: large;">
Elmaların kabuklarını soyalım,
çekirdeklerini ve çekirdek yataklarını
oyup çıkaralım.</span><br />
</td>
</tr>
<tr>
<td>
<span style="font-family: Arial; font-size: large;">
<a href="http://sirin-gurme.grafiksaati.org/51.html">
Sütlaç
tarifi sütlaç nasıl yapılır</a></span>
<span style="font-family: Arial; font-size: large;">
1,5 kg. süte şeker katıp ocağa
koyalım. Ocaktaki şekerli sütü
telle, kevgirle ya da kaşık
yardımıyla iyice karıştıralım.</span><br />
</td>
</tr>
<tr>
<td>
<span style="font-family: Arial; font-size: large;">
<a href="http://sirin-gurme.grafiksaati.org/46.html">
Sünger
Tatlısı tarifi | Nasıl Yapılır</a></span>
<span style="font-family: Arial; font-size: large;">
Yumurta ve şekeri bir güzel
çırpıp üzerine yoğurt ekleyelim.
Karışımı ...</span><br />
</td>
</tr>
<tr>
<td>
<span style="font-family: Arial; font-size: large;">
<a href="http://sirin-gurme.grafiksaati.org/44.html">
Brownie
Kurabiye tarifi</a></span>
<span style="color: grey; font-family: Arial; font-size: large;">
Tarif: Esin Ergin</span><span style="font-family: Arial; font-size: large;"><br />
Kurabiyeler piştikten sonra
soğuk şerbete batıralım ve bir
kaba dizelim. Kalan şerbeti
kurabiyelerin üzerine dökelim.
</span><br />
</td>
</tr>
<tr>
<td>
<span style="font-family: Arial; font-size: large;">
<a href="http://sirin-gurme.grafiksaati.org/43.html">
Cevizli
elmalı kurabiye tarifi</a></span>
<span style="font-family: Arial; font-size: large;">
Hamur bezelerini teker teker
açıp her bir parçayı uzun üçgen
şeklinde keselim.</span><br />
</td>
</tr>
<tr>
<td>
<span style="font-family: Arial; font-size: large;">
<a href="http://sirin-gurme.grafiksaati.org/42.html">
Kolay
ve pratik çikolatalı yaş pasta
tarifi | Nasıl yapılır</a></span>
<span style="font-family: Arial; font-size: large;">
5 yumurta yarım bardaktan 1
parmak fazla şeker, 3 kaşık
süt, vanilya, hamur tozu...</span><br />
</td>
</tr>
<tr>
<td>
<span style="font-family: Arial; font-size: large;">
<a href="http://sirin-gurme.grafiksaati.org/41.html">
Mozaik
pasta - piramit kek tarifi</a></span>
<span style="font-family: Arial; font-size: large;">
4 çorba kaşığı şeker, 2 yumurta
ve 2 kaşık tereyağı ya da margarini
bir kaba koyup çırpalım...</span><br />
<br />
</td>
</tr>
<tr>
<td>
<span style="font-family: Arial; font-size: large;">
<a href="http://sirin-gurme.grafiksaati.org/40.html">
Alman
pastası tarifi</a></span>
<span style="font-family: Arial; font-size: large;">
Muhallebi arada kalsın. Kekin
üstüne çikolatayı rendeleyelim
veya pudra şekeri ...</span><br />
</td>
</tr>
<tr>
<td>
<a href="http://sirin-gurme.grafiksaati.org/35.html"><span style="font-family: Arial; font-size: large;">Tarchy
Tarifi Tarçınlı Rulo Nasıl Yapılır</span></a>
<span style="font-family: Arial; font-size: large;">
Hamurumuzu 2 ya da daha fazla
eşit parçaya bölelim. Ben 3
eşit parçaya böldüm. </span>
<br />
</td>
</tr>
<tr>
<td>
<span style="font-family: Arial; font-size: large;">
<a href="http://sirin-gurme.grafiksaati.org/34.html">
Kestaneli
Rulo Kek ve Pasta Tarifi</a></span>
<span style="font-family: Arial; font-size: large;">
Kestaneleri haşlayıp kabuklarını
soyalım. Kestaneleri ufalayalım
ya da dövelim. Kakaolu muhallebiyi
yaydığımız düzleştirilmiş hamurun
üzerine serpelim. </span>
<br />
</td>
</tr>
<tr>
<td>
<span style="font-family: Arial; font-size: large;">
<a href="http://sirin-gurme.grafiksaati.org/32.html">
Mantar
Kurabiye tarifi</a></span>
<span style="font-family: Arial; font-size: large;">
Kakao haricindeki tüm malzemeyi
beraberce yoğurun. Hamurdan
ceviz büyüklüğünde bezeler alıp
avucunuzda yuvarlayın.
</span><br />
</td>
</tr>
<tr>
<td>
<span style="font-family: Arial; font-size: large;">
<a href="http://sirin-gurme.grafiksaati.org/31.html">
Yufkalı
kadayıf sarması nasıl yapılır
- Şerbetli tatlılar</a></span>
<span style="font-family: Arial; font-size: large;">
Dövülmüş cevizi ve fındığı da
yufkanın üstüne sepin. Yufkanın
altından üstüne doğru sararak
rulo yapın. </span><br />
</td>
</tr>
<tr>
<td>
<span style="font-family: Arial; font-size: large;">
<a href="http://sirin-gurme.grafiksaati.org/28.html">
İrmik
tatlısı tarifi</a></span>
<span style="font-family: Arial; font-size: large;">
<span style="color: grey;">Tarif:
Esin Ergin</span><br />
İrmik, süt, şeker ve vanilyayı
tencereye koyup orta ateşte
koyulaşıp muhallebi kıvamına
gelene kadar karıştıralım.
</span><br />
</td>
</tr>
<tr>
<td>
<span style="font-family: Arial; font-size: large;">
<a href="http://sirin-gurme.grafiksaati.org/22.html">
Tavuk
göğsü tarifi</a></span>
<span style="font-family: Arial; font-size: large;">
Süt, un, şeker ve vanilyayı
orta ateşte pişirelim. Topaklanmaması
için sürekli karıştıralım. Koyulaşıp
muhallebi kıvamına geldiğinde
margarini katıp... </span>
<br />
</td>
</tr>
<tr>
<td>
<span style="font-family: Arial; font-size: large;">
<a href="http://sirin-gurme.grafiksaati.org/21.html">
Bülbül
yuvası tarifi - Özel tatlar
ve ustalık gösterileri 2</a></span>
<span style="font-family: Arial; font-size: large;">
Bu hamurun üstüne ıslak bir
bez koyup 15 dakika dinlendirin.
Sonra hamuru lüle gibi uzatın.</span><br />
</td>
</tr>
<tr>
<td>
<a href="http://sirin-gurme.grafiksaati.org/20.html">
<span style="font-family: Arial; font-size: large;">
Şekerli
kurabiye tarifi</span></a>
<span style="font-family: Arial; font-size: large;">
Malzemeleri güzelce karıştır
kulak memesi kıvamına gelene
kadar yoğuruyoruz. </span>
<br />
</td>
</tr>
<tr>
<td>
<span style="font-family: Arial; font-size: large;">
<a href="http://sirin-gurme.grafiksaati.org/16.html">
Elmalı
kurabiye tarifi ve resimleri</a></span>
<span style="font-family: Arial; font-size: large;">
Hamuru için, tereyağı, yoğurdu,
yumurtayı koyup karıştırıyoruz.</span><br />
</td>
</tr>
<tr>
<td>
<span style="font-family: Arial; font-size: large;">
<a href="http://sirin-gurme.grafiksaati.org/15.html">
Cevizli
top kek tarifi - Esin ERGİN</a></span>
<span style="font-family: Arial; font-size: large;">
Sizlere bugün, yapımı kolay,
kısa sürede hazırlanabilen fakat
çok da lezzetli olan bir kek
tarifi sunacağım. </span>
<br />
</td>
</tr>
<tr>
<td>
<span style="font-family: Arial; font-size: large;">
<a href="http://sirin-gurme.grafiksaati.org/11.html">
Brownie
- Islak kek Tarifi</a></span>
<span style="font-family: Arial; font-size: large;">
Fırınınızı önceden 175 dereceye
ısıtın. 23, 33 cm büyüklüğünde
dikdörtgen ya da yuvarlak kek
kalıbını ya da bor camı yağlayıp...</span><br />
</td>
</tr>
<tr>
<td> </td>
</tr>
<tr>
<td><b>
<span style="font-family: Arial; font-size: large;">
Turşu, salata ve mezeler</span></b></td>
</tr>
<tr>
<td><span style="font-size: large;">
</span>
</td>
</tr>
<tr>
<td>
<span style="font-family: Arial; font-size: large;">
<a href="http://sirin-gurme.grafiksaati.org/80.html">
Çoban
salatası tarifi - Salade du Berger</a></span><span style="font-family: Arial; font-size: large;">
Salatalıkların kabuklarını soyduktan sonra bunları 1,5-2 santimlik parçalara
doğrayalım.</span></td>
</tr>
<tr>
<td>
<span style="font-family: Arial; font-size: large;">
<a href="http://sirin-gurme.grafiksaati.org/79.html">
Humus
tarifi - Hatay yemekleri, mezeler</a></span><span style="font-family: Arial; font-size: large;">
Nohutlar piştikten sonra kabuklarını ayıklayalım ve içleri havanda dövelim ya da
makineden geçirelim.</span></td>
</tr>
<tr>
<td>
<span style="font-family: Arial; font-size: large;">
<a href="http://sirin-gurme.grafiksaati.org/67.html">
Cacık
tarifi</a></span>
<span style="font-family: Arial; font-size: large;">
Hıyarların kabukları soyulduktan
sonra bir kaseye çentilircesine
ufak ufak doğrayalım. Üstlerine
tuz serptikten sonra kaseyi
bir kenara bırakalım.</span><br />
</td>
</tr>
<tr>
<td>
<span style="font-family: Arial; font-size: large;">
<a href="http://sirin-gurme.grafiksaati.org/38.html">
Pazı
salatası tarifi</a></span>
<span style="font-family: Arial; font-size: large;">
Kavrulmuş pazı, soğan ve havucun
üstüne maydanoz dilimleyip kısa
bir süre daha kavuralım.</span><br />
</td>
</tr>
<tr>
<td>
<span style="font-family: Arial; font-size: large;">
<a href="http://sirin-gurme.grafiksaati.org/30.html">
Patates
Salatası nasıl yapılır</a></span>
<span style="color: grey; font-family: Arial; font-size: large;">
Tarif: Esin Ergin</span><span style="font-family: Arial; font-size: large;"><br />
Patatesleri haşladıktan sonra
küp küp kesip ayrı bir kaba
koyalım. Ardından domatesleri
küp küp kesip süzülmesi için
süzgece alalım</span><br />
</td>
</tr>
<tr>
<td>
<div align="left">
<span style="font-family: Arial; font-size: large;">
<a href="http://sirin-gurme.grafiksaati.org/29.html">
Tarator
tarifi</a></span></div>
<div align="left">
<span style="color: grey; font-family: Arial; font-size: large;">
Tarif: Esin Ergin</span><span style="font-family: Arial; font-size: large;"><br />
350gr. Yağlı yumuşak beyaz peynir,
1,5 su bardağı dövülmüş fındık,
1,5 yemek kaşığı salça, 1 tatlı
kaşığı kırmızı biber, Yarım
çay bardağı zeytinyağı
</span></div>
</td>
</tr>
<tr>
<td>
<span style="font-family: Arial; font-size: large;">
<a href="http://sirin-gurme.grafiksaati.org/12.html">
Karadeniz
yöresinin turşu kavurması tarifi</a></span>
<span style="font-family: Arial; font-size: large;">
Sizlere kışın sofralarımızın
vazgeçilmez yiyeceklerinden
biri olan nefis turşularımızın
bir de kavrulmuşunu tattırmak
istedim...</span><br />
</td>
</tr>
<tr>
<td> </td>
</tr>
<tr>
<td><b>
<span style="font-family: Arial; font-size: large;">
Şifalı
bitkiler ve içecekler</span></b></td>
</tr>
<tr>
<td>
<span style="font-family: Arial; font-size: large;">
<a href="http://sirin-gurme.grafiksaati.org/47.html">
Kiraz
şerbeti tarifi</a></span>
<span style="font-family: Arial; font-size: large;">
Misafir geldi ne ikram edeceğim
diye düşünüyor ve eliniz ayağınız
birbirine mi dolaşıyor. O zaman
işte tarif</span><br />
</td>
</tr>
<tr>
<td>
<a href="http://grafiksaati.org/geridonusum/2.html">
<span style="font-family: Arial; font-size: large;">Zeynep
usulü bitki çayı</span></a><span style="font-family: Arial; font-size: large;">
Zeynep Sertkaya</span>
<span style="font-family: Arial; font-size: large;">
Önce basit tarifimize, sonra
da tarifimizde yer alan bitkilerin
faydalarına bir göz atalım.</span><br />
</td>
</tr>
<tr>
<td>
<span style="font-family: Arial; font-size: large;">
<a href="http://sirin-gurme.grafiksaati.org/8.html">
Kış
geldi , hastalıklar arttı</a>
Esin Ergin</span>
<span style="font-family: Arial; font-size: large;">
Hepimiz biliriz ki kışın başladığı
an hastalıklar başlar ve ben
çok faydasını gördüğüm bir şeyi
sizlerle paylaşmak istedim</span><br />
</td>
</tr>
<tr>
<td> </td>
</tr>
<tr>
<td>
<span style="font-family: Arial; font-size: large;">
<a href="http://sirin-gurme.grafiksaati.org/index-2.html">
Önceki yemekler</a></span></td>
</tr>
<tr>
<td>
<span style="font-family: Arial; font-size: large;">
<a href="http://yemeksel.blogspot.com/" target="_blank">
Yemek tarifleri</a></span></td>
</tr>
<tr>
<td>
<span style="font-family: Arial; font-size: large;">
<a href="http://blog-rehberi.grafiksaati.org/">
Şirin Gurme Blog rehberi</a>
- Blog tanıtımları</span></td>
</tr>
<tr>
<td>
<div align="center">
<table border="0" cellspacing="1" id="table1093">
<tbody>
<tr>
<td> </td>
<td> </td>
</tr>
<tr>
<td><b>
<span style="font-family: Arial; font-size: large;">
Haber</span></b></td>
<td> </td>
</tr>
<tr>
<td><b>
<span style="font-family: Arial; font-size: large;">
<a href="http://haberler.grafiksaati.org/149.html">
Yaban mersini, elma
ve üzüm tip 2 diyabet
riskini azaltıyor</a></span></b>
<span style="font-family: Arial; font-size: large;">
Amerika Birleşik
Devletleri (ABD)de
yapılan bir araştırmaya
göre yaban mersini,
elma ve üzüm yemek
tip 2 diyabet hastalığına
karşı koruyucu bir
direnç gücü kazandırıyor.</span><br />
</td>
<td><b>
<span style="font-family: Arial; font-size: large;">
<a href="http://haberler.grafiksaati.org/148.html" target="_blank">
Yemek kültürü beceriksiz
aşçıların omuzlarında
yükseliyor</a></span></b>
<span style="font-family: Arial; font-size: large;">
York Üniversitesi’nden
Hayley Saul, taş
devri insanının
beslenme alışkanlıkları
üzerine yapılan
çalışmaların beceriksiz
aşçılar sayesinde
ilerleyebildiğini
açıkladı.</span><br />
</td>
</tr>
</tbody></table>
</div>
</td>
</tr>
</tbody></table>
</div>
</td>
</tr>
</tbody></table>
</div>
<br />
</td>
</tr>
</tbody></table>
</div>
</div>
Unknownnoreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-7981024142246976431.post-22863491654394915662016-05-26T00:32:00.003-07:002017-12-03T04:09:55.413-08:00Yemek tarif sitesine git<a href="https://yemekselyemekleri.blogspot.com.tr/">https://yemekselyemekleri.blogspot.com.tr/</a>Unknownnoreply@blogger.com0